Praktische informatie voor jouw Tiny House

Op deze pagina hebben we de nodige praktische informatie voor jouw Tiny House overzichtelijk bij elkaar gezet. Naast de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden, vind je hier een stappenplan voor de aanvraag van een offerte voor je Tiny Kozijnen en specifieke detailinformatie over de mogelijkheden van onze Tiny Kozijnen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Een brandende vraag? Kijk eerst even in onze FAQ, misschien staat ook jouw vraag er al tussen!

Ons offerte stappenplan

Ik wil Tiny-kozijnen voor mijn Tiny House, maar hoe pak ik dat aan? En niet onbelangrijk, wat gaat het kosten? We maken daarvoor altijd een maatwerk offerte. We doorlopen samen met jou een paar stappen, zodat wij je snel kunnen voorzien van een offerte. Precies passend bij jouw wensen.

Kozijnen met een kleurtje of naturel?

Heel simpel gesteld: Al onze houtsoorten komen in aanmerking voor een dekkende of transparant filmvormende aflaklaag. Wil je echter onbehandeld hout, dan komt Platowood in beeld. Kies je voor een vocht- en vuilwerende beits die je zelf met de kwast aanbrengt, dan zijn Western Red Cedar maar ook Platowood het alternatief.  De keuze hangt wel nauw samen met stap 2.

Stap 1

Kiezen van een houtsoort.

Is een zo laag mogelijk totaalgewicht van je Tiny House allesbepalend? Dan is Western Red Cedar wellicht je keuze. Maakt dit niet zoveel uit, dan zijn andere soorten mogelijk.  Grofweg kun je zeggen dat de gewichtsbesparing op je Tiny House tussen Western Red Cedar en de overige houtsoorten tussen de 100 en 150 kg. kan bedragen.

Stap 2

Het aansluitdetail van het Tiny Kozijn op de wand.

Dit is een persoonlijke keuze die mede de uitstraling van jouw Tiny House bepaalt. Geeft een economische keuze de doorslag? Kies dan voor detail “Opdek standaard” of “Opdek standaard Vario”.

Bijkomend voordeel van die details is dat het Tiny Kozijn in de allerlaatste fase van de bouw tegen de buitenbekleding kan worden ‘geschoven’. Je hebt dan ook minimale kans op beschadiging in de bouwfase.

Stap 3

Modelkeuze.

We kunnen je helpen met een aantal standaard modellen. Maar dat hoeft niet. Eigen input wordt bij ons zeker gewaardeerd! Belangrijk is alleen wel dat we de sparingmaat van de wand van je doorkrijgen. Deze vind je op de detailtekening. Regel is dat je eerst de breedte en dan de hoogtemaat vermeld. Wij bepalen dan de uiteindelijke maat van het te produceren Tiny Kozijn.

Stap 4

Leer meer over de verschillende details